Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Afvallen | Hoe val ik af? | Extra calorieën verbranden

350 calorieën extra verbranden

Zit jij elke dag op kantoor? En wil je graag afvallen?
Dan hoef je geen actief beroep te kiezen. Want ook met een kantoorbaan kun je slank worden en blijven, als je maar een voorbeeld neemt aan je slanke collega's...
Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen met een lager gewicht relatief meer energie verbranden dan mensen met overgewicht. En dat is niet omdat slanke mensen een hogere stofwisseling hebben. Nee, het geheim zit 'm in hele kleine beweginkjes.

Elke beweging kost namelijk energie, en dat dit principe zo is merk je goed in de sportschool tijdens het zwoegen op de steps of op de lopende band. Maar je lichaam verbruikt ook energie bij het uitvoeren van de allerkleinste beweginkjes. Alleen heb je dit veel minder in de gaten. Behalve als je doodmoe bent. In zo'n toestand kunnen de normaalste dingen als lopen en staan al behoorlijk zwaar zijn. Maar wanneer je fit bent, lijken zulke activiteiten als vanzelf te gaan, terwijl je ondertussen wel bezig bent met calorieŽn verbranden. En dat is natuurlijk de bedoeling als je wilt afvallen.

Maar nog even over je slanke collega's... hoe zit dat nu met hun?
Het blijkt dat zij net iets beweeglijker zijn dan mensen met overgewicht,
en dat loont! Want door al die beweginkjes bij elkaar verbranden ze 350 kcal extra per dag.
Is het daarom de bedoeling dat jij nu ook meer met je handen gaat zwaaien terwijl je praat? En achter je oor gaat krabben, aan je neus gaat peuteren en noem maar op?
Eigenlijk wel, maar als dat niet van nature gaat, wordt het lastig.
Natuurlijk zou je zoiets kunnen forceren, maar het is juist mooi als al die extra bewegingen ongemerkt gebeuren.
Gelukkig kun je daar wel aan werken aan de hand van de onderstaande tips:

 • Koop een skippybal om op te zitten. Door het gewiebel 'moet' je wel bijsturen om balans te houden. Hierdoor zijn je spieren meer actief, waardoor je meer calorieŽn verbrandt.
 • Ga niet treuzelen maar werk juist extra hard. Want ook je hersenen verbranden energie, ťn je bent eerder klaar om achterover te leunen...of om even lekker naar buiten te gaan...
  Okť, werk niet te hard. Dat is niet gezond, hoewel treuzelen ook niet fijn is.
  Overigens, hard werken kan je een goed gevoel en een energieboost geven, zodat een ommetje geen enkele moeite kost. :-)
 • Eet minder verzadigd vet en matig vooral met frituurvet.
  Uit onderzoek blijkt dat mensen (vanzelf!) beweeglijk worden als ze in plaats van verzadigd vet (vezelrijke) koolhydraten eten.
 • Zoek uitdagingen (in je werk), want bij spanning verbruik je meer energie. Een extreem voorbeeld is misschien wel naar de tandarts gaan. In de wachtkamer gieren bij veel mensen de zenuwen door je lijf; wie kan dan nog stil zitten?
 • Natuurlijk moet je je niet te nerveus maken. Dat is niet prettig en ook niet gezond. Maar een beetje spanning kan best. Bovendien is matige stress op z'n tijd juist goed voor je gezondheid omdat het je scherp houdt.
 • Zet regelmatig koffie en thee. Dan heb je niet alleen een loopje naar de keuken, maar na een tijdje ook naar de wc.

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum