Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Overgewicht | Eetlust | Eten voor het lekkere

Eten voor het lekkere

Wat is nu de oorzaak van overgewicht? Te veel eten natuurlijk. Maar waarom eet je eigenlijk te veel? Omdat het zo lekker is, denk je misschien. Toch eet je lang niet alleen voor het lekkere. Sterker nog, veel mensen proeven nauwelijks wat ze eten.

Ga maar eens na: wat is het laatste wat je gegeten hebt? En hoe lekker was dat? Het zou heel goed kunnen dat je het niet precies weet, of wellicht was je laatste maaltijd uitgedrukt in schoolcijfers slechts een zesje of een mager zeventje. En toch vond je het de moeite waard om te eten. Waarom dan toch?

Okť, vaak begin je omdat het lekker is, maar we laten ons zo vaak afleiden.
We nemen een koekje, kletsen wat, we pakken de krant of we werken gewoon door. Jammer, want op deze manier gaan de heerlijkste lekkernijen aan onze aandacht voorbij, en voor je het weet ben je weer een paar koeken verder....

Wil je graag afvallen? Eet dan vandaag eens puur voor het lekkere.
Ofwel, neem vandaag een dag om heerlijk van te genieten en voel je niet schuldig.
Dit klinkt misschien vreemd, maar het werkt echt. Want hoe beter je proeft en geniet, hoe minder je gaat eten. Maar dan moet je natuurlijk wel echt proeven en genieten...

Hoe doe je dat?


Heel simpel: maak een rapportje van je maaltijden en van je tussendoortjes door schoolcijfers te geven. Hierdoor dwing je jezelf om te letten op de smaak.
Neem verder voldoende tijd om te eten en gun jezelf daarvoor een rustig moment.
Deze voorwaarden zijn echt nodig om een betrouwbaar rapport te maken. Immers, proeven en genieten lukt je niet in een gehaaste en drukke omgeving.

Waarom ga je juist minder eten?


Als je goed oplet, zul je merken dat een maaltijd of een tussendoortje steeds minder lekker wordt. Was de eerste hap nog een 8? Dan wordt de vierde misschien een 7 en de volgende een 6. Op zo'n manier wordt stoppen met eten veel makkelijker.
Bovendien eet je veel langzamer als je proeft en geniet. Daardoor kun je de signalen van je lichaam beter signaleren. Je voelt dat je verzadigd raakt en ook dat maakt dat je tijdig stopt met eten.
Verder is genieten van eten gewoon lekker en ontspannend. Hierdoor krijg je niet alleen lichamelijke energie, in de zin van calorieŽn, maar ook geestelijke. Ofwel, na een heerlijk tussendoortje kun je er weer helemaal tegen aan. :-)

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum