Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Afvallen | Hoe val ik af? | Jodium, broodnodig

Jodium, broodnodig

Wil je afslanken, dan is een goede stofwisseling ontzettend belangrijk. Immers, het gaat er om dat je energie verbrandt, zodat deze letterlijk verdwijnt als lucht (CO2) en water, nog voor het wordt opgeslagen als vet. Hou je verbranding dus op peil door gezond te eten, door voldoende te bewegen en vergeet niet om je schildklier te voorzien van voldoende jodium.

Jodium


De schildklier speelt een belangrijke rol in de stofwisseling, en mag daarom best gekoesterd worden met zijn favoriete voedingsstof, namelijk het mineraal jodium.
Oke, je moet 'm er niet mee overvoeren, maar vaker kampt dit orgaan met een tekort, aangezien onze voeding ontzettend weinig jodium bevat. Het mineraal komt enkel voor in vis, zeevruchten en -groentes (=wier/kelp), brood en gejodeerd zout. Vervang jij je boterhammen door muesli, hou je niet van voedsel afkomstig uit zee en is jouw tafelzout niet gejodeerd? Dan raakt je schildklier ondervoed. Houdt dit gedurende een langere tijd aan, dan kan je stofwisseling er onder lijden, waardoor je je energie (kcal) minder snel verbrandt... met extra vetrolletjes als gevolg.

Ga dus eens na of jouw eetpatroon je schildklier voldoende kan voorzien. Zo niet, pas je voeding aan of neem een (bescheiden) supplement om de benodigde hoeveelheid jodium aan te vullen. Geleidelijk aan zal de conditie van je schildklier verbeteren, wat meteen een boost geeft aan je stofwisseling en aan de vetverbranding! Toegegeven, verwacht niet meteen kilo's gewichtsverlies, maar een jodiumtekort opheffen kan je afslankpoging zeker ondersteunen.

Kinderen


Jodium is ontzettend belangrijk voor een goede hersenontwikkeling bij jonge kinderen. Vooral het zenuwstelsel en het iq varen wel bij dit mineraal. Ben je zwanger of geef je borstvoeding, zorg er dan zeker voor dat je voldoende jodium binnen krijgt! Want dagelijks 5 sneetjes brood, vis of een supplement kan het iq van je (nog ongeboren) baby met wel 15 punten (!) opkrikken... Uiteraard op voorwaarde dat je kind gedurende zijn/ haar leven voldoende jodium blijft innemen. Wil je je schildklier echt te vriend houden?

Gevarieerd


Wil je je schildklier echt te vriend houden? Eet dan voldoende gevarieerd, want te veel bloemkool, soja, pinda's en pindakaas tempert de werking van de schildklier.

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum