Opdieet.nl
   
 
   
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid Dieten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nlHeb je een vraag?
Stel deze de diëtiste

Home | Gezondheid | Voedingsmiddelen | Fris met citroen!

Fris met citroen!

Tegenwoordig hoor je over allerlei excotisch powerfruit. De nieuwste bessen met de beste eigenschappen verschijnen op de markt. Maar wat veel mensen niet weten is dat citroen eveneens behoort tot die powervolle groep. Want deze zure vrucht blinkt uit in zijn sterk reinigende werking. Dus neem wat citroen om jezelf een inwendige poetsbeurt te geven en voel je citroentjesfris!

Hoe reinigt citroen je lichaam?

In de maag helpt citroen met z'n lage zuurgraad om het voedsel te ontsmetten en te verteren. Zeker na een zware maaltijd kan dit je maag een handje helpen.
Maar de reinigende werking van citroen wordt vooral veroorzaakt door het citroenzuur. Dat is een apart stofje dat de stofwisseling stimuleert. Op deze manier krijg je extra energie, zodat je lichaam afvalstoffen beter kan verwerken.
Ook de darmen krijgen door dit citroenzuur een schoonmaakbeurt.
Citroenzuur zorgt namelijk voor meer zuurstof. In het lichaam betekent dat meer energie, en in de darmen betekent dat een beter milieu. En dat is gunstig, want op die manier stimuleer je de groei van goeie bacteriën, terwijl slechte bacteriën minder kans krijgen om te overleven.

Hoe eet je een citroen?

Tja, met een heel vertrokken gezicht. Maar eigenlijk adviseren we je om citroen niet te eten. De vrucht is namelijk te zuur om in te bijten; dat is niet lekker en het slijt je tanden. Pers de vrucht daarom uit en leng het sap aan met water. Wanneer je dit vervolgens met een rietje drinkt, spaar je je gebit.

Hoeveel citroen?

Hoe gezond iets ook is, voor alles geldt: overdrijf niet. (Eet of) drink dus geen 4 of 5 citroenen op een dag want dat is echt teveel van het goede.
Maar dagelijks het sap van een halve tot een hele citroen is heel mooi om je lichaam te reinigen.
Bedenk trouwens dat je met deze vrucht makkelijk kunt variëren. Want citroensap in je thee smaakt ook heel lekker. Of besprenkel wat sap over je vis of spinazie of voeg wat toe aan een groentendrank.
Let wel: doe geen schijfje citroen in je glas. De schil is namelijk vaak bespoten en daarom niet geschikt om met je drank te vermengen.
Bij een biologische citroen kan dat wel omdat deze puur natuur is. De schil is eetbaar en ook heel gezond. Je kunt deze raspen en bijvoorbeeld meebakken in een cake.

Als je af wil vallen: Helpen citroenen bij gewichtsverlies?

Over het algemeen geldt: hoe schoner je lichaam, hoe beter je stofwisseling. En bij een goeie stofwisseling val je eerder af. Dus ja, citroensap helpt je bij het afvallen.

Webshop

Forum


OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum